Kullagårdens Wärdshus

Om Oss

Det har nu gått drygt tre år sedan vi  (Malin, Petter och döttrarna Sara och Lovisa Sandström) låste upp dörrarna till Kullagårdens Wärdshus för första gången. Den lyckokänsla som infann sig då är svår att beskriva i ord. Den varma lyckokänslan finns fortfarande kvar, större och djupare tack vare alla fantastiska gäster som vi mött under åren och som vi möter varje dag.

Under de tre första intensiva, men otroligt roliga månader genomförde vi den första renoveringen: 12 av de 16 hotellrummen, lobbyn, restaurangen och klubbrummet/ sällskapsrummet. Tillsammans med familjemedlemmar, nyanställd personal och vänner tapetserade och målade vi samt förnyade mycket av möblemanget.

Vårt mål var att öppna upp för den magiska utsikten och släppa in det fantastiska ljuset från båda hållen genom de vackra fönstren. Att skapa en plats med trivsel, harmoni och möjlighet till oförglömliga upplevelser.

Den stil och känsla vi ville komma åt vara att skapa en ljus, välkomnande och trivsam miljö kopplad till havet, klipporna och bokskogen. Att låta den vackra naturen på Kullaberg ge den harmoni och ro vi alla behöver.

Det var så ”New England” stilen kom att bli den röda tråden genom inredningen och atmosfären. Ett modernt ”Country House” med rötterna i den spännande historien kring Kullagårdens Wärdshus som redan från 1500-talet haft kopplingar till Kullens Fyr.

Under årets första månader då vi haft stängt på grund av den obarmhärtiga Corona pandemin har vi fortsatt renoveringen med att lägga nya vackra mörka ekgolv i både matsal, lobby och klubbrum/ sällskapsrum. 

Vi har även målat om både den anrika receptionsdisken samt café, lunch och bistrodisken i ljusa färger för att få hela helheten i den stil vi eftersträvar. Vårt vackra stora konferensrum ”Krapperup” är nu också nyrenoverat med vackra ekgolv, nymålade väggar i ljusa färger samt vackra detaljer. Allt för att skapa en harmonisk och inspirerande miljö för ett lyckat möte. 

 

Vi finns som en oas där ni som våra gäster alltid är varmt välkomna i den vackra miljö vi fått förtroendet att förvalta. Färska blommor och levande ljus förstärker den trivsamma och harmoniska miljön på värdshuset tillsammans med våra engagerade och lyhörda medarbetare i både serveringen och städet. vi prioriterar inte bort något av det som är viktigt för oss för att skapa det Wärdshus som är vår dröm. 

Hållbarhet för oss är otroligt viktigt och vårt främsta värdeord. Att vara med och bidra till en hållbar miljö är en självklarhet för oss som ligger mitt i ett av Sveriges vackraste naturreservat. Vi är även stolta över att ha certifierats som a en hållbar partner till Europarc, ett hållbart naturreservat som Kullaberg är. Genom noggrann källsortering, välplanerade veckomenyer för att minimera svinn och ta till vara på råvarorna på bästa sätt är några exempel.

Våra kreativa och kompetenta kockar lagar all mat från grunden med lokala och ekologiska råvaror så långt det går. Vi köper bland annat varmkorv till golfkiosken från Per i Viken och allt bröd till både frukost, lunch och middag samt våra goda småkakor och kanelbullar kommer från Emil och Marie på Conditori Öresund i Viken när vi inte bakar själva.

För att minska på plastflaskor och glasflaskor bjuder vi våra gäster på kolsyrat och stilla vatten, alltid iskallt och fräscht i vackra glaskaraffer.
Hållbarhet för oss innebär också att vår personal trivs och känner sig delaktiga i ett långsiktigt hållbart samarbete.

Vår mission med Kullagårdens Wärdshus kan sammanfattas enligt följande:
Med passion, omtanke och personligt engagemang driva ett hållbart, trivsamt och rofyllt värdshus med boende, service, mat och dryck av högsta kvalitet för att skapa trivsel, harmoni och upplevelser året runt för såväl lokala, nationella som internationella gäster.

Kontakta oss
För att nå oss är det säkrast att ringa eller maila. Svarar vi inte på mail inom 24 timmar, så kolla i din skräpkorg!

Epost info@kullagardenswardshus.se 
Telefon 042 – 34 74 20