RESTAURANG Mölle

Kullagårdens Wärdshus Restaurang Mölle

”Steg ett är att börja njuta av livet. Fantastiska saker händer människor som njuter av livet.”
– Terence Trent d´Arby

Kära Gäster, Restaurangen är öppen varje dag!

Vi på Kullagårdens Wärdshus i Mölle har en ganska enkel filosofi kring god mat och dryck. Vi har en stor passion för att ge våra gäster det där lilla extra med både värme och omtanke. Vi hoppas att du och dina nära och kära ska känna sig varmt välkomna till vår restaurang och den gemytliga och familjära miljö vi vill skapa. Hundar är också välkomna till oss i vår bistrorestaurang samt uteservering. 

Vår filosofi bygger på enkla och rena smaker. Att låta mat & dryck tillsammans fylla sinnena i harmoni med vacker och gemytlig miljö till en upplevelse i nuet – även till vardags. Vi vill fylla den anrika restaurangen på Kullagårdens Wärdshus, som haft både nationella och internationella gäster sedan medeltiden,  med värme, skratt och glädje.

 

Mat & Dryck

Mat och dryck ska vara av högsta kvalitet gjord från grunden av kärlek till de fina råvarorna. Våra kockar lagar all mat från grunden och använder lokala råvaror efter säsong. Vi har flera samarbeten med lokala leverantörer i Höganäs kommun och Kullabygden, för att nämna några har vi alltid varmkorv i vår golfkiosk från Per i Viken, nybakade frukostfrallor på frukostbuffén, ost & skinkorfrallor i vårt café och golfkiosk samt spröda småkakor till kaffet efter lunchen från Conditori Öresund i Viken & Höganäs.

Vårt nybryggda kaffe kommer självklart från Zoegas rosteri i Helsingborg. 

 

Lokalt vin, cider & öl

Vi samarbetar med Kullabergs Vingård som ligger vid foten av Kullaberg, cirka 5 km från Mölle och 10 km från Höganäs. Vinodlingarna ligger på över 12 hektar bördig mark som sluttar ut mot Öresund. Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska vinpris av Skånes Gastronomipris med motiveringen

“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”

Ni hittar många av deras vita, friska, fylliga viner på vinlistan i vår restaurang tillsammans med deras mousserande och rosévin samt deras torra äppelcider som vunnit bronsmedalj i cider-SM. Ett guld och tre silvermedaljer i världens största vintävling i Wien 2020.

Vi samarbetar även med Höganäs Bryggeri och har både Four Stroke, som är en New England-stylish IPA (glutenfri) samt Höganäs APA, som uppmärksammats i samband med ölmässa som bästa ale!

Sedan har vi så klart den goda Kullamusten som alkoholfritt alternativ.

 

 Miljön i restaurangen

 

Kullagårdens Wärdshus ligger inramad i en unik miljö i Mölle, mitt i Kullabergs naturreservat, där två hav möter vassa klippor i en magisk bokskog intill en av Sveriges äldsta och vackraste golfbanor – en lisa för själen.

Restaurangen är ljus och öppen, med stora fönster åt båda håll. Utsikten från restaurangens fönster i öst vetter mot Skäldervikens djupblå hav – tittar du noga kanske du ser en lekande tumlare. Utsikten mot väst är lika vacker med den gröna bokskogen, första tee på Mölle Golfbana och den inramande gården.

Matsalen och bistrorestaurangen är öppna varje dag och de stora ytorna gör att vi kan hålla brett mellan bord och sällskap. Vi har nya fina mörka ekgolv från Bjelin Golv i Viken och målat om både reception och serveringsdisk i ljusa färger för att förstärka den New England stil vi har som röd tråd på värdshuset.

 

Vår uteservering är öppen redan från 1 april och ligger skönt i lä längst värdshuset.

Hundar är varmt välkomna i bistrorestaurangen och på uteserveringen! De får alltid kallt fräscht vatten när ni kommer och det finns tuggben att köpa i restaurangen.

 

TRIVSEL   HARMONI   UPPLEVELSER

Kontakta oss
För att nå oss är det säkrast att ringa eller maila. Svarar vi inte på mail inom 24 timmar, så kolla i din skräpkorg!

Epost info@kullagardenswardshus.se 
Telefon 042 – 34 74 20