Ridpaket

 

 

 

“Vi kommer inte ihåg dagar, vi kommer ihåg stunder.” 

– Cesare Pavese

Att uppleva Kullabergs vackra naturreservat till häst är inte bara en underbar utflykt – det är magiskt. Vi samarbetar med Kullabergs Islandshästar som drivs av Kristine Barner som ägnat hela sitt liv åt islandshästar. Kristine har haft turridning och kurser med sina fina hästar på Kullaberg sedan 1997. Vi erbjuder ett ridpaket som innehåller en turridning på 90 minuter uppe på Kullabergs många leder. Islandshästarna finns från våren i sommarhagen vid Himmelstorp ca 5 km från Kullagårdens Wärdshus. Max antalet i ridgrupperna är 6 personer och viss ridvana rekommenderas. Islandshästarna är små och starka, men max vikt på ryttaren är 90 kg. 

Vi erbjuder tre olika boenden i ridpaketet; standard rum som är lite större där dubbelsängarna kan separeras om så önskas, lite mindre dubbelrum samt enkelrum.

Ridpaketet innehåller en turridning på 90 minuter, boende, frukostbuffé, matsäck att ta med på ridturen samt en 2-rätters middag. Hör av dig till oss för mer information.

Läs mer om de tre olika boendeformerna samt priser nedan.

Kullabergs Islandshästar

Kristine Barner har arbetat med islandshästar i hela sitt liv och är utbildad tränare och instruktör. Kristine har drivit Kullabergs islandshästar med turridning och ridkurser sedan 1997 och har sin gård i närheten av Himmelstorpsgården där islandshästarna går på sommarbete.

Kristine har utbildat sig inom svenska Islandshästförbundet och blev B-instruktör 1999, tog C-tränarprovet 2002 och har sedan fortsatt inom SIF med kurser och seminarier. År 2009 gick Kristine pedagogikutbildningen för ridinstruktörer på Ridskolan Strömsholm .

Läs mer om de olika ridturerna på Kullaberg,  vägbeskrivning med mera på www.kullabergsislandshastar.com.