Välkommen

TILL KULLAGÅRDENS WÄRDSHUS

Nattbakad oxbringa, rostad rotselleri, balsamicosky samt syltad rödlök

 


Varmt välkommen till Kullagårdens Wärdshus. Det personliga värdshuset med service i världsklass! 

– Trivsel, Harmoni & Upplevelse –

Kalendarium

Deckarkvällar
På onsdagar äter vi gott och lyssnar på författare. Vi återkommer angående nästa tillfälle som blir våren 2020. 

28 feb Mat- och Vin konsulten Håkan Nilsson tar oss med på en vinresa jorden runt och berättar om de senaste vintrenderna i kombination med smaker från vårt kök.

Läs mer och anmäl dig! Enbart 30 platser!
Pris: 695.- 

Håll utkik efter vårt Quiz premiär i slutet av februari!

Varmt välkommen till Kullagårdens Wärdshus. Det personliga värdshuset med service i världsklass!

– Trivsel, Harmoni & Upplevelse –

Wärshuset håller stängt och öppnar igen den 31 januar. Välkomna åter!

Kika på våra magiska paketlösningar

Golfpaket

20% rabatt under april

Vi samarbetar med Mölle Golfklubb, som är en av Sveriges äldsta golfbanor på hela 75 år. Banan, som ligger belägen precis utanför värdshuset, erbjuder 18 hål med havsutsikt. Vi har även nära samarbeten med St. Arild och Rya golfklubb, där vi kan erbjuda en fin rabatt. Givetvis hjälper vi dig att boka allting! Du kan lugnt luta dig tillbaka och välja vilken av de tre banorna du helst vill spela på.

Vandringspaket

20% rabatt under februari och mars

Hur njuter man bäst av naturen? Genom en vandring, så klart! Prova turen längs Skåneleden och avnjut Kullabergs fantastiska friluftsmiljöer. Som grädde på moset bjuder vi på en picknick och erbjuder alltid både upphämtning och avlämning av eventuellt bagage. Du behöver varken tänka på mat eller packning, utan kan spendera tiden i naturen.

Värdshuspaket

20% rabatt under februari & mars

Skänk dig själv en välförtjänt vila och njut av ett överväldigande lugn. Övernatta i vårt anrika värdshus med rötter från 1500-talet.  I vår trivsama restaurang blir du väl omhändertagen och du har såklart möjlighet att avnjuta en fantastisk 5-rätters meny. Fortfarande hungrig? Ingen fara, eftermiddagsfika och afternoon tea ingår också!

Seniorpaket

Bestäm över din egen tid.
Söndagar till onsdagar erbjuder vi vårt seniorpaket (65+), med kraftigt reducerade priser. Avnjut frukost på värdshuset, en vacker promenad i hisnande natur eller kanske en tur genom kulturberikade Kullabygden? Eftermiddagsfika är givetvis inkluderat, och för den riktiga hungern väntar en 2-rättersmiddag i vår anrika restaurang.

Vigselpaket

Upplev en borgerlig vigsel i unik miljö på de vackra klipporna vid Josefinelust, eller vid golfbanan för golffantasten. Vi står för champagne och 3-rättersmiddag i vår anrika restaurang.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Kullagårdens Wärdshus

Kullagårdens Wärdshus tar dig rakt in i epicentrum av Kullabyggdens hisnande natur. Oavsett om du föredrar hav, strand, skog eller fält finns allting en armutsträckning bort.

Välkommen till en ny värdshus upplevelse!

Om Kullagårdens Wärdshus

 

 

”Kullagård, ett enstaka rusthåll, låg nästan en halv kvart öster om fyren, vilken var omgiven i öster, söder och väster med de skallige, fjällika Kullbergen, inom vilka en vacker och ren bokskog på alla sidor instängde åker och äng med gården, som låg öppen på norra sidan åt havet och täcktes allenast av bokskogen. Sålunda var här en av de artigaste situationer som upptänkas kunde, och folkets beskedlighet svarade mot denna behagliga ort.

– Carl von Linne: Skånska resan, 14 juli 1749

 

Kullagårdens Wärdshus ligger mitt i Kullabergs naturreservat, mindre än 1 km från Kullens Fyr, Sveriges högst belägna fyr som möter två hav, Öresund och Kattegatt.

 

Kullagårdens Wärdshus har gästats sedan Kullens Fyr byggdes på 1500-talet men från 1810 har det drivits i mer etablerad form. Det finns en gammal gästbok bevarad sedan 1810, men först under 1860-talet blev värdshuset ett centrum för den tidiga turismen på Kullaberg. Förutom svenskar var det i hög grad danskar och tyskar som besökte platsen. Både svenska och danska kungligheter besökte Kullagårdens Wärdshus och gav namn till några av de grottor och utsiktsplatser som finns runt Kullens strandkanter och de många vikarna.

 

Den gamla Kullagården brann ner till grunden den 30 januari 1900 och turismen flyttade ner till Mölle. Gästgiveriet bytte namn till Hotell Kullagården och hade 1914, 15 hotellrum. Det nybildade bolaget AB Kullabergs natur, vars ägare alla var styrelseledamöter i Skånes naturskyddsförening, köpte västra Kullaberg samt Kullagården samma år av Baron Niels Gyllenstierna på Krapperup slott.

 

Även denna byggnad brann ner och dagens Kullagårdens Wärdshus med dess huvudbyggnad invigdes 1917 och har 12 hotellrum. I början av 1940-talet gjordes en tillbyggnad åt öster, från början ägnad åt Mölle golfklubb. Idag är det både klubbrum och restaurang. I en byggnad omedelbart väster om värdshuset ligger Mölle golfklubbs kansli med golfshop. I samma byggnad på övre plan finns även ett större konferensrum som tillhör Kullagårdens Wärdshus.  Till byggnaderna på platsen hör också en före detta ladugård, byggd i vinkel, samt några mindre byggnader. I ett av gårdshusen finns nu fyra större hotellrum varav två med möjlighet för upp till 4 personer att bo i.

 Mölle GK köpte Kullagårdens Wärdshus av Kullabergs Natur år 1991 och har varit i dess ägo sedan dess med olika arrendatorer som drivit värdshuset sedan dess. Nuvarande krögare, Malin och Petter Sandström tog över driften av Kullagårdens värdshus i januari 2019 och öppnade efter renovering den1 april 2019.

 

 

Konferens på Wärdshuset

Kontakta oss så skräddarsyr vi konferensen efter era behov. Vi samarbetar med Kullabergsguiderna som har en rad spännande aktiviteter för alla olika typer av grupper.

Välkommen till en ny konferensupplevelse!

Kontakta oss
För att nå oss är det säkrast att ringa eller maila. Svarar vi inte på mail inom 24 timmar, så kolla i din skräpkorg!

Epost info@kullagardenswardshus.se 
Telefon 042 – 34 74 20