Vandringspaketet

 

 

 

“Lycka bestäms mer av ens sinnestillstånd än av externa händelser.”


– Dalai Lama

Vandringspaket längst Skåneleden

Vårt populära vandrings- eller löpningspaket är som skräddarsytt för den som älskar en spännande och varierande vandring eller terränglöpning. Förutom Skåneleden som passerar förbi hotellet finns många vandringsleder med olika svårighetsgrader runt Mölle och uppe på Kullaberg, längst både den klippiga kusten med över 20 grottor och i den vackra bokskogen som sträcker sig hela vägen från Kullens Fyr till Arild på andra sidan Kullaberg. En vandring till Arild är på cirka 30 km fram och tillbaka på olika stigar, förbi Kullabergs högsta topp Håkull och ner till Nimis längst ned vid stenstranden nedanför Himmelstorpsgården. 

Vi erbjuder tre olika boenden i vandringspaketet; standard rum som är lite större där dubbelsängarna kan separeras om så önskas, lite mindre dubbelrum samt enkelrum.

Vandrings- eller löparpaketet innehåller boende, frukostbuffé, 2-rätters middag samt matsäck att ta med dagen efter.

En extra måltid kan även bokas, vi serverar även en populär 5-rätters meny för de som vill njuta lite extra av en god måltid i goda vänners lag. Varje extra rätt kostar 100 kronor i tillägg per person.

Vi påminner om att samtliga av våra hotellrum är rökfria och hundar är varmt välkomna i många av våra hotellrum för en extra kostnad på 300 kronor. Hundarna är också välkomna i vår bistrorestaurang där de alltid får iskallt, fräscht vatten. Vi säljer tuggben till hundar i restaurangen. 

Varierande natur

Kullagårdens Wärdshus ligger mitt i det stora vandringsledsystemet uppe på Kullaberg, längs Skåneleden, precis som ett fjällhotell som ligger nära liftsystemet. ”Det ska bara vara att dra på sig vandringskängorna eller löparskorna och ge sig ut i spåren”.  Det är enkelt att stanna till en natt eller två hos oss och njuta av våra härliga sängar i ett av våra 16 hotellrum samt den goda maten i vår restaurang för att sedan fortsätta mot nya upplevelser. 

För alla löpare som tycker om att springa i skogsterräng är vandringslederna perfekta för löpning eller joggning. Det är en av anledningarna till att många orienterare och löpare vallfärdar till Kullaberg för både träning och tävling. Första helgen i november arrangeras Kullamannen, ett av de tuffaste terrängloppen i Sverige. Ett tips är att boka boende för Kullamannen hos oss redan nu, och varför inte några träningsdagar under våren eller sommaren. 

Ladda ner en karta över vandringslederna på Kullaberg

Bad längst vandringen på Kullaberg

För den som vill ta ett dopp under vandringen finns många möjligheter till vackra naturbad längs både kusten mot Skälderviken, med stenstränderna Ablahamn, Josefinelust och Djupadal och kusten mot Öresund med Ransvik och Solviken där det också finns caféer och glasskiosk. 

Längs vandringsleden på Kullaberg, mitt emellan Mölle och Arild finns den gamla Skånelängan Himmestorpsgården som serverar våfflor och annat gott under sommaren. Ett perfekt ställe att pausa på. 

Källa: Länsstyrelsen i Skåne. 

naturum Kullaberg –
utställning & information
042-34 70 56 naturum.kullaberg@lansstyrelsen.se Kullaberg naturreservat

Italienska vägen 323 263 77 Mölle www.kullabergsnatur.se